joi, 29 octombrie 2015

Curs gratuit de instruire pentru apicultori la USAMV Iasi

Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" (USAMV) Iasi, in colaborare cu Camera Agricola Judeteana Iasi vin in spijinul apicultorilor care detin o afacere indomeniul apicol, prin organizarea unor cursuri de instruire referitoare, in special, la producerea matcilor.
Primul curs se va desfasura pe data de 1 noiembrie 2015, in cadrul Facultatii de Zootehenie, la etajul I, va incepe la ora 9:00 si va avea durata de o zi. 

Cursul cuprinde informatii de un inalt caracter tehnologic si stiintific, prelegerile fiind sustinute de prof.univ.dr. Stefan Lazar, dr. ing. Lia Magdici, ing. Vlad Balteanu, ing. Relu Cojocar si sef lucr. dr. Gabriel Hoha, temele abordate fiind "caracteristicile morfo-fiziologice ale albinelor", "matca - rolul ei in evolutia si involutia coloniei de albine", "selectia si ameliorarea la albine", "metode de obtinere artificiala a matcilor", "cresterea numarului coloniilor de albine" si "masuri de finantare europene nerambursabile pentru apicultori".

Prin aceste cursuri de instruire, organizatorii doresc sa sprijine, in special, dezvoltarea micilor apicultori astfel incat acestia sa faca pasul de la o stupina de familie la una cu un caracter comercial, moderna si rentabila economic, cu ajutorul carora apicultorii sa poata intra pe piata europeana a produselor apicole.

Sursa: bzi


Un comentariu: